Gezin

Dit maakt mij echt woest!

Ik ben echt woest en niet zo’n klein beetje ook. Als het om 1 van mijn kinderen gaat dan kan je mij echt boos maken. In dit verhaal gaat het over onze oudste, Ricardo! Ik zal hieronder uitleggen op wie ik boos ben en waarom.

Ricardo is 21 jaar en is licht verstandelijk beperkt. Hierdoor zal hij altijd begeleiding nodig hebben in het leven of dit nu is met wonen of werken. In dit verhaal gaat het over zijn werk. Hij werkt al 3 dagen per week bij een leuk bedrijf maar ook voor de andere 2 dagen in de week is hij op zoek naar een leuke baan en het liefst in een supermarkt want hier heeft hij ervaring mee.

Vorige week woensdag had hij samen met zijn jobcoach een gesprek bij de Jumbo, bij ons in de wijk. Hij was zo blij dat hij bij dat filiaal op gesprek mocht want hier wilde hij graag werken. Het gesprek was erg goed gegaan en hij mocht de dinsdag erna voor 2 dagen per week hier aan het werk. (stage) Helaas was zijn blijdschap van korte duur want op vrijdag werd zijn jobcoach gebeld door de Jumbo met de mededeling dat hij helaas niet meer bij hun kon komen werken in verband met zijn verleden. Met zijn verleden zal je denken? Ja dat is wat ik ook dacht, maar ineens ging er een lampje branden. En ik ben echt stom verbaasd.

Een aantal jaar geleden, Ricardo zal 13/14 jaar zijn geweest heeft hij een brandje gesticht. Naast het winkelcentrum stond een vuilcontainer en hier heeft hij een brandend papiertje of iets in gegooid. Niet om de container te vernielen maar omdat de brandweer dan zou komen met alle toeters en bellen. Hij was van kleins af aan helemaal gek van brandweer en politie en dacht dat is leuk dan komt de brandweer. Hij zat toen verstandelijk op het niveau van een basisschool leerling van 7 jaar ongeveer. Het brandje was snel geblust en hij heeft zijn excuses gemaakt. Hij had er ook echt spijt van en nog steeds. Wij dachten dat het hiermee afgesloten was, tot deze week dus.

Ik ben natuurlijk vrijdag gelijk even langs gegaan bij de Jumbo omdat ik het graag persoonlijk van hun wilde horen. Ik heb toen een gesprek gehad met een leiding gevende maar deze wist hier helaas niets van af en ik zou de volgende dag gebeld worden door een andere collega. De volgende dag geen telefoontje gehad en in de avond toen ik boodschappen ging doen ben ik zelf maar even op die collega afgestapt en heb gevraagd waarom hij mij niet even heeft gebeld, omdat ik daar geen tijd voor heb gehad was zijn antwoord. Hij vertelde mij dat hij allebei de kanten snapte maar hij kon er verder niets over zeggen omdat zijn baas dit heeft beslist. Ik vroeg toen wanneer zijn baas aanwezig zou zijn , die is er eigenlijk nooit maar maandag is hij er voor een bespreking. Ik heb toen gevraagd of zijn baas mij maandag zo snel mogelijk hierover wilde bellen.

Uiteindelijk heb ik gisteren (woensdag) zelf gebeld naar een ander filiaal van de eigenaar. Het was zijn weer niet de persoon die ik moest hebben, ik moest zijn broer hebben maar die was nu in Duitsland. Ik heb kort uitgelegd waar het over ging en hij zou contact opnemen met zijn broer om te vragen wat er aan de hand was en dan zou ik binnen 2 dagen weer wat horen. Vanmiddag werd ik weer terug gebeld door hem en hij had ondertussen zijn broer gesproken. De reden waarom Ricardo hier ineens niet meer kon komen werken was omdat hun werknemer die Ricardo had aangenomen had niet begrepen dat het om een begeleide stage ging en ze kunnen niemand begeleiden want dat doen ze al bij meerdere mensen. (er werkt 1 andere jongen met een beperking in dit filiaal) en daarnaast speelt zijn verleden en het verleden in het winkelcentrum ook mee. Ik zei het verleden in het winkelcentrum, is er iets wat ik niet weet? Nee, ik bedoel daarmee het winkelcentrum wat toen volledig is afgebrand door brandstichting. Ik zei dit meen je niet, wat heeft mijn zoon hiermee te maken? Die brand is al meer dan 23 jaar geleden geweest toen Ricardo nog niet eens was geboren. Ja maar die brand ligt nog steeds gevoelig bij de medewerkers in ons winkelcentrum. Man , man, man de meeste mensen die in het winkelcentrum werken waren toen nog niet eens werkzaam in het winkelcentrum en een deel zelfs nog niet eens geboren. En de Jumbo zat toen nog niet eens in het winkelcentrum. Je haalt er nu van alles bij om jezelf goed te praten omdat het gewoon belachelijk is wat jullie hebben gedaan en weten dat ik dit naar buiten ga brengen. Nou dit ontkende meneer en hij vond dat ze gewoon normaal hebben gehandeld. Ik heb toen het gesprek afgerond omdat we er toch niet uit zouden komen.

Ik vind het niet kunnen dat je iemand zo afrekent op een foutje uit zijn kindertijd. Kom op zeg als iedereen zo word afgerekend op dingen die ze gedaan hebben in hun jeugd dan zullen er veel mensen werkloos blijven. En we hebben het hier ook nog over een jongen met een verstandelijke beperking! Heeft iemand van jullie zoiets ooit eerder gehoord of mee gemaakt? Het is weer een heel verhaal geworden maar ik moest het even kwijt.

Liefs Gerrie

8 Reacties

 • Youssra bl

  Ooh nee, dit slaat inderdaad nergens op. Wat vervelend, natuurlijk het meest voor jullie Ricardo. Hopelijk vind hij een andere leuke baan wat wel de moeite ervoor neemt! Succes. En ik vind het juist heel goed dat je dit deelt.

 • Heidi

  Achterlijk volk. Ik durf te wedden dat ze dit helaas om zijn beperking doen.

  Zou ook woest zijn als ik jou was.

  Zet gewoon de naam van de betreffende Jumbo online.

  Schande dit.

  • A normal dutch family

   Nee het gaat niet om zijn beperking, hebben nog iemand in dienst met een beperking. Het is puur omdat hij toen dat brandje had gesticht en dat ontkennen ze nu. Ze zeggen dat ze geen tijd hebben om iemand te begeleiden. Maar ze belden op dat hij er niet kon werken in verband met zijn verleden. ( maar nu ik verhaal kom halen, zeggen ze dat hun collega hem niet had moeten aannemen omdat ze hem niet kunnen begeleiden) Bullshit natuurlijk. En het belachelijkste vind ik nog dat ze er een brand bijhalen van bijna 24 jaar geleden. Heb ook een mail gestuurd naar de krant hier. Het gaat om Jumbo Leusink in Hengelo. Bedankt voor je lieve reactie

  • A normal dutch family

   Dat is ook wat ik dacht, dat dit niet mag. En dat weten ze heel goed dat is waarom ze nu ineens met een ander verhaal erbij komen over dat ze geen tijd hebben om mensen te begeleiden. Terwijl bij het telefoontje wat wij kregen er werd gezegd hij kan niet bij ons komen werken i.v.m zijn verleden. Ben hier ook nog niet klaar mee.

 • Saar

  Wat is dit belachelijk zeg het maakt zelfs mij woest😡. Het is niet meer dan logisch dat je je zo voelt (dat hoort bij moeder zijn♡). Ik vind dit echt zo oneerlijk bij ons in de dirk werkt een jongen die 3 jaar geleden nog vuurwerk naar een kleuter gooide (dat mag dus wel) maar jou zoon die jaren geleden een foutje maakte en exuces aanbood mag niet werken echt belachelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *