Pubers

Pubers & uitgaan!

Avondje uitgaan

Uitgaan, het hoort er bij maar vanaf welke leeftijd laat je ze uitgaan? Hier mochten ze vanaf 12 jaar uitgaan , 12 jaar? zullen sommigen van jullie denken. Zal hieronder uitleggen wat bij ons de ‘regels’ zijn met uitgaan.

Bij ons heb je 1 keer per maand op de vrijdag een teenage party in de stad. Hier kunnen pubers in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar heen gaan en hier mag geen alcohol worden gedronken. Ook mogen ze van te voren geen alcohol hebben gedronken, is dit wel het geval dan word de toegang geweigerd. Deze avond is van 20.00 uur – 00.00 uur, dit zijn mooie tijden ook voor de ouders die brengen en/of halen. Rowena ging hier vanaf haar 12e heen en ook Selena gaat hier nu heen met vriendinnen. Wij brengen en halen haar altijd omdat wij niet willen dat ze zo laat alleen over straat gaat. Natuurlijk gebeurd dit niet voor de deur van de uitgaansgelegenheid maar een stukje verderop haha. We halen haar meestal tegen 00.30 uur weer op omdat ze na het uitgaan nog even een vette hap uit de ‘muur’ wil halen. Ik vind het erg prettig dat ze op deze manier kennis kunnen maken met het uitgaan en niet gelijk in ‘het diepe’ worden gegooid.

Rowena is de Teenage party inmiddels ontgroeid en gaat af en toe gewoon stappen op de zaterdagavond in de stad en sinds kort ook heel af en toe in Duitsland. Wij hebben inmiddels niet meer een vaste tijd die ze moet thuis zijn maar wel de afspraak dat als de tent sluit dat ze naar huis gaat en niet op ‘straat’ blijft hangen. Vaak gaat ze al voor sluitingstijd naar huis en laat ze altijd weten hoe laat ze thuis was. Wel hebben wij ook met haar de afspraak dat ze niet alleen naar huis fietst. Vaak is ze met een vriendin bij ons uit de straat en fietsen ze ook samen naar huis. Ze weet ook dat als ineens de plannen van een vriendin veranderen dat ze ons moet bellen en dat wij haar dan komen halen, hoe laat (of vroeg) dit ook is. Veiligheid staat voorop!

Ricardo gaat ook sinds een jaartje af en toe uit hier in de stad. Hij woont er dichtbij en kan er lopend heen. Met hem hebben wij de afspraak dat hij uiterlijk rond 04.15 uur naar huis gaat omdat wij het fijn vinden dat hij al thuis is wanneer de tent sluit. Dus voor dat alle mensen tegelijk naar buiten gaan en er vaak ruzies op straat ontstaan. Hij loopt dan netjes naar huis en stuurt altijd even een appje dat hij thuis is en gaat slapen. In het verleden ging hij wel eens naar een G-disco wat hij heel leuk vond toen hij jonger was maar toen hij ouder werd wilde hij ook ‘gewoon’ uitgaan en dat snappen wij ook wel. De G-disco was ook maar 5 a 6 keer per jaar en duurde maar tot 00.00 uur en dat vond hij maar ‘kinderachtig’ worden. Nu gaat hij ongeveer 1 keer per maand of 1 keer per 6 weken uit en dat vinden wij allemaal prima.

Hoe wij denken over alcohol gebruik tijdens het uitgaan zal ik jullie een andere keer vertellen in een volgende blog! Ik ben wel heel erg benieuwd hoe jullie omgaan met het uitgaan van jullie pubers of wat jullie denken te gaan doen als jullie kinderen die leeftijd hebben dat ze willen uitgaan 😉 Ik lees het graag hieronder in een reactie. Bedankt voor het lezen van mijn blog.

Liefs Gerrie

2 Reacties

    • A normal dutch family

      Zo kan het idd ook. En er is ook niets mis met een foutje maken daar leren ze van. Zolang het normale foutjes zijn die bij het puber zijn horen lekker laten gaan. Ik ben heel eerlijk dat ik blij ben dat onze kinderen geen hele gekke dingen doen, maar we laten ze ook wel redelijk vrij! Als ze daar mee kunnen omgaan dan verdienen ze die vrijheid ook. Leuk dat je hebt gereageerd op mijn blog
      Liefs Gerrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *